www.euam-ukraine.eu
Серпень 2020

Новини КМЄС

Вебінар у Харкові: гарантія дотримання прав людини – «законний обов’язок поліції»

Читати статтю
 
За підсумками семінару поліції та громадськості на Одещині сформовано нові громадські дорадчі групи
 

Фундація ДЕЮРЕ бореться за етику та доброчесність в судовій системі


“Ми глибоко переконані, що демократія неможлива без правосуддя, яке в Україні може бути досягнуте лише через структурні реформи. Без правосуддя Україна не буде сталою європейською демократичною державою, якою намагається стати.” 
У листопаді 2016 року Верховна Рада України прийняла зміни до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» та створила Громадську раду доброчесності (ГРД), завданням якої стало допомагати Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС) оцінювати професійну етику та доброчесність кандидатів у судді. Будучи членом і одним із засновників ГРД, Михайло Жернаков також є засновником громадської організації «Фундація ДЕЮРЕ», до якої входять експерти та правники, що працюють над зміцненням верховенства права та просуванні реформ в судовій галузі України.

Читати статтю

Домашнє насильство під час COVID-19

У багатьох країнах, у тому числі Україні, домашнє насильство – серйозна проблема, що може мати різні прояви: психологічні, фізичні, сексуальні, фінансові чи емоційні. Незважаючи навіть на занижену офіційну статистику, дані Міністерства соціальної політики України свідчать про очевидне зростання кількості повідомлень про домашнє насильство в першій половині 2020 року.

Оскільки громадяни проводять більше часу вдома через карантинні обмеження, ситуація з домашнім насильством в країні загострюється. Саме тому КМЄС продовжує надавати підтримку своїм партнерам, зокрема Міністерству внутрішніх справ (МВС) та Національній поліції Україні (НПУ), у проведенні інформаційних кампаній щодо ґендерно зумовленого насильства та насильства проти дітей.

#TeamEurope: Як КМЄС виконує свій мандат з початку пандемії COVID-19

У світлі пандемії COVID-19 Консультативна місія ЄС з середини березня 2020 року вжила ряд заходів, щоб адаптувати свою діяльність в Києві та в регіональних представництвах, у Харкові, Львові, Одесі та Маріуполі, до нових умов. Місія також бере участь в глобальному реагуванні ЄС #TeamEurope на поширення COVID-19, щоб знизити ризик зараження вірусом і обмежити його наслідки.

Ґендерно відповідальне лідерство в Консультативній місії ЄС

Ґендерна інтеграція набуває все більшого значення для українських партнерів Консультативної місії ЄС, але не менш важливо активізувати зусилля щодо впровадження цієї культури в самій КМЄС.
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
EUAM Ukraine
Copyright © 2020 EUAM Ukraine, All rights reserved.

Our mailing address is:
ppio@euam-ukraine.eu