Рівненські поліцейські поглиблюють знання щодо протидії торгівлі людьми

Вересень 06, 2024

Цього тижня Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні провела семінар для працівників поліції Рівненської області, присвячений боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Захід, що відбувся в Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області, мав на меті підвищити кваліфікацію місцевих правоохоронців шляхом ознайомлення з новітніми методами розслідування та сприяння міжвідомчій співпраці для більш ефективної боротьби з торгівлею людьми.

Під керівництвом експертів управління КМЄС по боротьбі з організованою злочинністю та регіонального представництва Місії у Львові під час семінару були розглянуті різні аспекти торгівлі людьми, з особливим акцентом на сексуальну та трудову експлуатацію. Учасники ознайомилися з практикою країн-членів ЄС, що дозволило їм отримати уявлення про європейські підходи до боротьби з такими злочинами. Через практичні вправи поліцейські мали змогу покращити свої навички в таких аспектах, як організація розслідувань, визначення пріоритетів у розслідуванні та захист жертв.

Протягом семінару експерти КМЄС Гедімінас Бучінас, Аймар Косс, Богдан Денисенко та Віктор Поздняков поділилися корисними інсайтами про методи розслідування, оперативно-розшукові заходи та важливу роль міжвідомчої співпраці між правоохоронними органами у запобіганні злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми.

Наприкінці семінару учасники поділилися, що тепер мають більш чітке розуміння того, як застосовувати кращі європейські практики у своїй роботі з метою більш ефективного реагування на випадки торгівлі людьми в регіоні.

Консультативна місія Європейського Союзу залишається відданою підтримці своїх партнерів у зміцненні їхніх спроможностей, продовжуючи докладати зусиль для посилення співпраці, щоб допомогти в майбутньому у вирішенні таких проблем, як торгівля людьми.