На шляху до європейських стандартів управління кордонами

Серпень 16, 2024

14 серпня делегація Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні на чолі із заступницею голови Місії Морою О’Салліван відвідала українські пункти пропуску (ПП) «Краківець» та «Шегині» на українсько-польському кордоні. Візит, до якого долучилися заступник начальника Львівської митниці та представники Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, мав на меті зміцнити співпрацю та підтримати зусилля України щодо наближення до стандартів ЄС у сфері інтегрованого управління кордонами.

Делегація КМЄС на власні очі побачила, як українська влада здійснює прикордонний контроль та митне оформлення як пасажирів, так і вантажів. Таке безпосереднє ознайомлення з роботою є надзвичайно важливим для Місії для ефективного надання підтримки нашим партнерам.

Під час детального огляду об’єктів ПП, делегація дізналася від наших партнерів про операційні виклики, які стоять перед ними, зокрема, щодо необхідності оновлення обладнання та інфраструктури. Заступниця голови КМЄС запевнила, що Місія і надалі надаватиме підтримку Україні у впровадженні інтегрованого управління кордонами, що відповідатиме стандартам ЄС. Ця підтримка є важливою не лише для підвищення ефективності операцій на кордоні, але й для забезпечення безпеки на ньому, сприяння безперешкодній торгівлі та переміщенню людей між Україною та Європейським Союзом.