Підтримуємо зв’язок з регіональними партнерами: Голова КМЄС відвідав Одесу

Липень 02, 2024

26-27 червня Голова Консультативної місії ЄС (КМЄС) в Україні Рольф Холмбо відвідав Одесу, де зустрівся з очільником Одеської обласної військової адміністрації Олегом Кіпером, начальником регіонального управління морської охорони Державної прикордонної служби (ДПСУ) контр-адміралом Олегом Костуром та начальником Південного регіонального управління ДПСУ бригадним генералом Юрієм Петрівом.

Обговорення стосувалися посилення співпраці та підтримки України у протистоянні викликам воєнного часу. Серед ключових тем – посилення морської безпеки, регіональні ініціативи в секторі цивільної безпеки, а також реформи на шляху України до членства в ЄС.

«Наш мандат має два основні напрямки. По-перше, це стратегічна допомога Україні у проведенні необхідних реформ та боротьбі з корупцією, які прокладуть шлях до вступу в ЄС. По-друге, максимально підтримувати Україну у протистоянні величезним викликам, що постали внаслідок російської агресії. КМЄС посилює своє партнерство та підтримку сектору цивільної безпеки для досягнення обох цих цілей», – зауважив Рольф Холмбо. «Одеса також є важливим центром для підтримки Місією українських партнерів на деокупованих територіях, що є одним із наших пріоритетів у діяльності в Україні», – додав він.

Місія і надалі тісно співпрацюватиме з українськими партнерами в Одеській області з метою посилення спільних зусиль у подоланні викликів воєнного часу та підтримки ефективної імплементації реформ у секторі цивільної безпеки.