КМЄС продовжує підтримувати національну безпеку України та інтеграцію до ЄС

Травень 20, 2024

20 травня Голова КМЄС Рольф Холмбо зустрівся з Секретарем Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександром Литвиненком, щоб обговорити пріоритетні питання, пов’язані з національною безпекою України.

Голова Місії привітав пана Литвиненка з призначенням на нову посаду та запевнив у подальшій підтримці Ради з боку КМЄС. Під час зустрічі обговорили співпрацю у підтримці загального процесу реформ в Україні на шляху до членства в ЄС, а також конкретні напрямки підтримки РНБО та безпекової архітектури України.

Протягом останніх кількох років КМЄС в Україні має честь розвивати продуктивне партнерство з Апаратом РНБО, а також організаціями, що безпосередньо підпорядковуються Раді, такими як Національний координаційний центр кібербезпеки та Центр протидії дезінформації. КМЄС готова продовжувати підтримку в рамках нового посиленого мандату Місії, який діятиме з червня 2024 року по травень 2027 року.

КМЄС посилюватиме підтримку України на шляху до вступу в ЄС, зокрема у важливих процесах реформування сектору цивільної безпеки, які наразі розпочинаються. КМЄС зміцнюватиме підтримку впровадження реформ також і на рівні РНБО, яка відіграє ключову роль, передбачену Конституцією, як координатора у сфері національної безпеки на політичному рівні. КМЄС продовжить надавати підтримку РНБО у подальшому зміцненні ключових функцій стратегічного аналізу, кібербезпеки, протидії дезінформації та гібридним загрозам, стратегічних комунікацій та захисту критичної інфраструктури. Це важливі елементи для зміцнення національної безпеки України“, – зазначив Голова КМЄС Рольф Холмбо.